onsdag den 10. september 2014

Der er stadig lang vej til at plejeforældrene får den uddannelse som loven dikterer

Hvad er motivet for plejeforældre, der går med til at tage plejebørn ind vel vidende at de ikke har taget deres lovpligtige uddannelse?

Ja, når man springer over hvor gærdet er lavest, så er motivationen ofte økonomisk. I andre fag er der kontrolinstanser som checker om personale har kørekort, certifikater eller f.eks. er gået på kursus inden de håndterer fødevarer.

Men når det kommer til sårbare børn, så er der frit slag fordi tilsynsmyndighederne har samme interesse som de plejefamilier der ikke gider det lovpligtige kursus. Der kan spares penge!!

Plejefamilierne kan gå på arbejde istedet for at sidde på skolebænken. Kommunerne skal ikke betale for undervisningen.

For nogle år siden var det 75 procent, der kunne slippe for at spilde to dage på bænken og få adgang til pengekassen via deres Facebook venskaber med ledende kommunale medarbejdere hvilket synes at være den væsentligste kvalifikation for at få tildelt et sårbart barn.

Idag er vi nede på 50 procent. Det er en forbedring, men spørgsmålet er om kurset i det hele taget er langt nok? Kan man lære at kunne håndtere selv de sværeste tilfælde i en tid hvor kommunerne hellere vil anbringe børn hos plejefamilier end på opholdssteder?

Som man kunne se på Go.Morgen Danmark på TV2 d. 10. september, så bliver børn skadede af deres ophold i plejefamilier.

Socialministeren bliver ved med at hælde vand ud af ørene som tidligere socialministre også har gjort. Hvornår kommer der handling?

Omtalen af "De Brændte Børn" d. 17. september lyder:

Camilla er 38 år. Hun er et barn af blomsterbørnene - begge hendes forældre var hippier og stofmisbrugere, der ikke kunne tage vare på hende. Hun er derfor vokset op i et behandler- og plejesystem, der ikke magtede at passe på hende. Hun havnede hos en stærkt religiøs plejefamilie, hvor hun bliver udsat for djævleuddrivelser, fysisk og psykisk vold og seksuelt misbrug. Camilla har mange spørgsmål til, hvorfor kommunen svigtede, og sammen med coach Lisbeth Zornig forsøger hun at konfrontere de mange dæmoner fra fortiden.


Kilder: