fredag den 9. december 2011

Min sag (Ekstra bladet): Gratis behandling af psykiske sygdomme ønskes

Vi fandt dette indlæg på Ekstra-bladets "Min Sag". Vi finder indlægget sympatisk og vil bede Jer om at støtte det:


Forestil dig hvis du har et barn med depression. To har 2 valgmuligheder:

  1. Lad sygdommen udvikle sig og når barnet er selvmordstruet, så bringer du barnet op til nærmeste psykiatriske hospital, hvor at barnet får gratis behandling, men sendes tilbage, når tilstanden er stabil uden at være helbredt fordi at køen er virkelig lang. Ved hver dyk er det ny indlæggelse. Den løsning er gratis.
  2. Du går til din sagsbehandler. I samarbejde med din sagsbehandler finder I et behandlingshjem hvor at dit barn bor 6-18 måneder indtil at depression er behandlet færdig. Den løsning koster jvf. bekendtgørelse nr. 498 af 2011 flere tusinde kroner ud over indeholdt børnecheck. Du må sælge dit hus og meddele eventuelle søskende at barnets helbred kommer foran tab af social omgangskreds og skoleskift.

Man kan ikke forsikre sig imod konsekvenserne af valg 2 og for mange kommer det som et chok idet at de naivt tror at indlæggelser er gratis i Danmark.

Er det retfærdig at behandling af den samme sygdom i offentlig regi kan koste så mange penge at de flestes økonomi ville kollapse alt efter hvem som står for behandlingen?

Er det ikke på tidspunkt at gøre noget ved dette så vi kan bevare illusionen om at vi er et velfærdssamfund?

Det synes jeg. Derfor har jeg oprettet denne sag.

Kilde:
Det originale indlæg på Ekstra-Bladets hjemmeside

Ingen kommentarer:

Send en kommentar