fredag den 15. juni 2012

Næstved Kommune anmeldt for brud på konvention

Da Næstved kommune med magt flyttede Amy, så brød det efter organisationen Børns Vilkår Børnekonventionen. Derfor har organisationen nu anmeldt kommunen for den barske fremgangsmåde, kommunen har udvist i denne sag.

Nu er episoder med magtanvendelse sjældent anmeldt når de finder sted. Således kører der i øjeblikket en sag fra Opholdsstedet Boserup ved Roskilde.

Det som gør denne sag speciel er at episoden blev optaget på video.

Det rejser spørgsmålet om hvorvidt at der i højere grad burde kræves videoovervågning på fællesarealer på opholdssteder. Vi må minde om at man i USA ofte tilskrev dødsfald blandt anbragte unge medfødte hjertesygdomme. Det ændrede et meget omtalt dødsfald på en Boot Camp i Florida på. Efterfølgende valgte myndighederne desværre at vedtage en ny lov som gjorde videooptagelser hemmelige og en nyligt dødsfald i Florida ser derfor ud til at måtte forblive uopklaret. Ingen ønsker vel at Danmark skal have retstilstande som forhindrer at børn får rimelige vilkår og sikres mod overgreb fra voksne.

Vi sætter vores lid til at politiet nu starter en efterforskning. Vidner til episoden bliver ikke et problem da to betjente var til stede under forløbet.

Kilde:
Kommune anmeldt for børnevold (Politiken, 2. juni 2012)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar