søndag den 28. juli 2013

Stigning i brug af magtanvendelse i Kolding kommune

Jydske Vestkysten skriver at man har konstateret en stigning i brugen af magtanvendelse i de plejefamilier og opholdsteder som Kommunen kontrollerer. Og det er ikke kun variationer i nogle kommatal. Der er tale om en stigning på 50 procent.

Kirsten Møller Nielsen - vicedirektør i Kolding Kommunes socialforvaltning citeres for følgende udsagn.

Du bruger magt, når pædagogikken ikke længere virker. Det kan være et udtryk for, at barnet ikke trives.

Der kan være to årsager til den dramatiske stigning.

Enten indberettede man ikke godt nok. I en lang årrække var der ikke opmærksomhed omkring hvorvidt at loven som dikterer at magtanvendelse blev overholdt. Man accepterede stiltiende lovovertrædelser indtil at medierne via skandaler tvang politikerne til at kræve at loven blev overholdt.

Den anden mulighed er at kommunens personale simpelthen er for dårlige til at visitere de steder de anbringer børnene. Børnenes behov bliver ikke tilgodeset. De bliver frustreret og reagerer ikke på pædagogikken, hvis der overhovedet er tale om en pædagogik. Alt for mange ansatte op landets opholdssteder har ingen relevant uddannelse. Alt for mange plejefamilier gider ikke efteruddannelse. De vil bare have pengene.

Der er meget at tage fat på. Det vil kræve at der piskes disciplin ind blandt personalet hos kommunen. Spørgsmålet er om forvaltningens ledelse har dette mod. Kun fremtiden kan vise det og for mange børn anbragt i Kolding kommune kan det være et spørgsmål om hvilken fremtid de går i møde.


Kilde:
Flere magtanvendelser mod anbragte børn og unge i Kolding (Jydske Vestkysten)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar