torsdag den 15. september 2011

Kommentar til godkendelse af plejefamilier

Ekstra Bladet bragte d. 6. august 2011 en leder hvor at de kritiserede København Kommune's valg af en plejefamilie. En debattør ved navn Herman J. skrev i denne forbindelse nedenstående kommentar:

Den generelle godkendelsesprocedure for plejeforældre fejler

En en række sager viser at der er noget galt med hele systemet. Jeg nævner i flæng:
  • sager hvor at plejefamilier pludselig ikke er gode nok længere blot fordi at der kommer ny sagsbehandler på
  • sagerne om plejefamilierne i Mern og Skælskør
  • en sag hvor at en plejefamilie fik tvangsfjernet deres eget barn, men stadig måtte være plejeforældre for et andet

Der er meget der tyder på at hele godkendelsesproceduren ikke er god nok.

Biologiske forældre må ofte gennemgå en forældreegnethedsprøve, som er en grundig psykologisk test kombineret med samtaler og observation af leg med børn.

I nogle tilfælde er godkendelseskriterierne for plejeforældrene at de er Facebook venner med personale i socialforvaltningen suppleret med 5 minutters samtale over en løgsuppe. Nogle gange er det set at de får et plejebarn fordi at de er blevet fyret af selvsamme kommune, som så tager et socialt ansvar ved at give dem et lille ekstrajob så de ikke skal leve af arbejdsløshedsunderstøttelse og voksen-SU alene.

Jeg synes at der skal en grundigere test af plejeforældre til end hvad man må kræve af biologiske forældre. Det er trods alt det offentlige som går ind her og hævder at de sender barnet til bedre forhold. Hvordan kan de det uden at teste plejefamilierne grundigt?

Systemet er sygt. Det har det været længe. Det burde laves om, men det sker nok ikke da anbragte børn ofte sidestilles med kommende kriminelle.

Kilde:
Kommunalt svigt (Leder i Ekstra-bladet)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar