fredag den 18. maj 2012

Amy - Et barn isoleres

For dem som ikke kender til Amy sagen, så er her i et resume.

Amy blev adopteret til Danmark i en sen alder. Når dette sker, er risikoen for tilknytningsforstyrrelser større, men ofte udsættes danske adoptionsforældre for et næsten umenneskeligt pres, når de præsenteres for en ”søskende pakke”.

Kort sagt går en søskende pakke ud på at adoptionsforældrene skal tage en ældre søskende for at få lov til at adoptere et lille barn. Om det er tilfældet her, vides ikke men denne forhandlingstaktik er udbredt.

Efter at Amy kom til Danmark gik det ikke så godt med at falde til i adoptionsfamilien. Familien henvendte sig til kommunen og man fandt en plejefamilie hvor at Amy faldt til. Her ville de fleste kommuner stoppe deres arbejde og sætte nogle undersøgelser i gang for at finde ud af hvordan at Amy eventuelt kunne returneres til sin egen familie med noget støtte eller sætte sig tilfreds med at en plejefamilie er den billigste form for anbringelse.

Men netop Næstved kommune har en prestige institution som hedder den matrikelløse døgninstitution og da den på papiret kan klare alt var det nærliggende at bruge denne løsning til Amy.

Kommunen sendte muskelmænd ud for at hente Amy og hun blev skrigende slæbt ud i bilen. Kommunen fyrede hendes bistandsperson fra Børnerådet, da de ikke ønskede kritisk rådgivning. Nu har de så forment plejefamilien adgang til Amy, så nu er hun helt isoleret.

Source: Plejefamilie må ikke se Amy (Sjællandske Nyheder)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar