torsdag den 3. maj 2012

Arrestation i forbindelse med opholdsstedet Elverkær

Vi hørte igår at den tidligere leder af opholdsstedet Elverkær er blevet arresteret af politiet. Mistanken mod ham går på at han skulle have haft et seksuelt forhold til en af de anbragte.

Sådanne upassende forhold er ikke sjældne på Danske opholdssteder. Cirka en gang hver 14 dage sker det på residentielle bosteder for unge, hvor at de ellers skulle have været under opsyn fra de voksne. Vi må understrege at sagen på nuværende tidspunkt er i en fase hvor ingen er dømt. Der er tale om mistanker, men det mærkværdige i denne sag er at mistankerne ikke er nye. Der er offentlige ansatte som har haft mistanker om overgreb siden 2006 og som har trukket deres "egne" børn hjem. Imidlertid har deres næstekærlighed ikke været så stor at de gik til Politiet eller bad andre kommuner om også at trække deres børn. Det er som om at man ikke ønskede en skandale og hellere ville Politianmelde familier. Vi håber at kunne vende tilbage med opdateringer i denne nye sex-sag. Kilder: Kunne ny sexsag været stoppet allerede i 2006? (BT)

1 kommentar:

  1. Ja, også denne sag viser, at Folketinget NU bliver nødt til at indføre erstatningspligt for de svigtende kommuner. Altså klækkelige erstatninger, som kommunen skal indsætte på en spærret konto i barnets/den unges navn og CPR. Med kommuner tænker jeg ikke kun, på opholdsstedets bopælskommune, men også på de kommuner, som måned efter måned betaler svimlende beløb til det private opholdssted. Der er jo tale om gennemsnitligt over 100.000 kr. pr. måned pr. barn/ung.
    Erstatningen fra kommunen til det svigtede barn kan passende fastsættes til mindst at udgøre samme beløb. Altså mindst 3.000 kr. PR.DAG, som barnet/den unge har været anbragt af kommunen efter at stedet var kommet under berettiget mistanke for overgreb mod de børn, som kommunen midlertidigt har overtaget ansvaret for.

    SvarSlet