tirsdag den 22. maj 2012

Et svært valg og måske et brud på menneskerettighederne

Er en frivillig anbringelse overtrædelse af børnekonventionen?

Faktum er at loven i Danmark har en mangel. Børnene kan tvangsbehandles helt uden at have de samme rettigheder som voksne har. Der skal blot lægges tilstrækkelig pres på forældrene. Skal man tvangsbehandle en voksen person, så kræver det en domstolsaccept.

Jamen, er det ikke forældrenes ansvar at tage dommerens sted? Det er sådan i dag, men det burde ikke være sådan. Forældre er for involverede og burde ikke kunne give tilsagn om frivillig anbringelse. Børnene har brug for en uvildig instans der kan vurdere deres sag baseret på fakta og ikke følelser.

Forældre er ikke uvildige og i disse situationer er der de ofte under pres. Truslen om tvangsanbringelse eksisterer altid latent i forbindelse med alle former for hjælp fra kommunen. Ingen ville da acceptere at den domstol som skal afgøre et andet menneskes skæbne er styret af trusler. Ergo er en frivillig anbringelse en overtrædelse af børnekonventionen i udbredt grad som det overhovedet kan lade sig gøre.

Vi må opfodre folketinget til en reform af anbringelsesområdet. Frivillige anbringelser skal forelægges en domstol som skal give deres accept af anbringelsen samtidig med at barnet får tildelt juridisk bistand. Kun på den måde kan Danmark sikre børns rettigheder fuld ud i overensstemmelse med børnekonventionen.

Kilde: Tvangsbehandling af børn er på kant med FN’s Børnekonvention (Metroexpess)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar