søndag den 17. juli 2011

Fedme - det nye hadeobjekt

Danmark som gennem noget tid har søgt efter metoder til at få landets borgere til at nyde livet mindre og leve længere simpelthen så de kan øge pensionsalderen og dermed få øget skatteindtægterne til staten. For at nå dette mål er de nød til at fjerne livskvalitet hos landets borgere og her har de valgt en strategi hvor at alle former for nydelse er under angreb.

Rygere er i dag et isoleret folkefærd, som man søger at fjerne fra alle former for fællesskab. Men rygning er ikke den eneste form for dødssynd når man fra embedsværket har det mål at alle skal være på arbejdsmarkedet til at de er 90 år inden at de må gå på pension. Alkohol og fedme er to andre faktorer der kan skrues på. Vi vil ikke debattere alkohol i denne blog. Alle kan søge kilderne til de forskellige undersøgelser og se at der ukritisk citeres rapporter, der er finansieret af religiøse grupper og at forsøgene er baseret på tvivlsomme videnskabelige kilder. Folk må drage deres egen konklusion og vurdere om de er udsat for direkte propaganda eller om de seneste års ændrede anbefalinger er udtryk for ny viden på området.

Hvad dette blog-indlæg handler om er fedme. Er det nok at et for højt BMI-tal skal udløse en tvangsfjernelse?

Centerchefen for Familiecentret i Egedal Kommune, Rikke Westergaard mener Ja. De har allerede fjernet et barn alene baseret på overvægt. Socialminister Benedikte Kiær mener Nej. Hun mener at overvægt skal indgå som et parameter i en social sag, men ikke være det bærende element i en sådan sag.

Borgmesteren i Egedal Kommune hedder Willy Eliasen. Han er den politiske chef for et system, der autonomt har valgt at arbejde efter vurderinger, man ikke deler på landsplan. Et system som har formået at skabe et underskud på 35 millioner. Man må spørge sig selv om hvorvidt at han virkelig anser sig selv som chef eller han blot er den, der skriver checken uden at spørge hvad den bruges på.

Mere generelt må man spørge om lokalpolitikerne overhovedet kan styre dette område så forvaltningerne ikke skaber så mange sager om bogstaveligt talt trivielle sager der kan klares med en badeferie ved Vesterhavet for børnene alt imens at forældrene bruger deres sommerferie på et intensivt husholdningskursus.

Odense Kommune valgte at lave et sådan system for år siden og det er indlysende at der skal lette løsninger som ovennævnte der måske ikke ligefrem falder i sagsbehandlernes sag, da det fjerner muligheden for at få den anerkendelse hos kollegaerne, som der opnås ved tvangsfjernelsessager. Men løsninger som først og fremmest gavner det enkelte barn uden at fjerne det fra barnets netværk.

Anbringelser er sjælden gavnligt for børnene jvf. kommunernes egne statistikker og det store antal anbragte minimerer muligheden for at finde de alvorlige sager da de forsvinder i mængden. Borgmester Eliasen burde sætte et konsulentfirma på sin forvaltning, så der kan ryddes op, så de i større grad vil rette sig efter retningslinjerne fra socialministeriet.

Kilde:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar