mandag den 27. februar 2012

De uuddannede driver værket

I dagens TV avis kan man se at kun 3 medarbejdere ud af 75 har en pædagogisk uddannelse. Det er der i sig selv intet i vejen for. Unge med vanskeligheder kan have gavn af feedback fra andre faggrupper. Der er f.eks. nogle unge, der skal have bistand af psykologer eller psykiatere. Der er også unge som har gavn af at blive undervist i praktiske fag.

Men det vigtigste argument for ansættelse på Solhaven ser ud til at være fysisk betinget, så personalet via fysisk magt kan nedbryde de anbragte unge.

Det er betænkeligt. Vi taler om unge mennesker hvoraf mange allerede har lidt næsten ubeskrivelige nederlag i livet. Nogle kommer måske fra et miljø præget af vold. For at håndtere det skal de så mødes af endnu mere vold? Det giver ikke mening.

Socialministeren har tidligere på dagen forklaret at der arbejdes på nogle nye regler som skulle sikre større faglighed på opholdsstederne. Nu har Solhavens måde at arbejde på været kendt i den brede offentlighed siden 2008. En viden som ikke kan have gået sagsbehandlerne uden i kommunerne forbi medmindre at de har været total uvidende om deres eget fag.

Med en omsætning på 142 millioner kroner pr. år så må man også spørge sig selv om hvorvidt at nogle af de penge kunne have fundet deres vej tilbage til mennesker, som ikke skulle have haft dem, for det virker mistænkeligt at kommunerne bare har fortsat trafikken når der har været sager i medierne og Facebook flyder med utilfredse tidligere anbragte. I Aalborg har borgere periodisk forsøgt at hjælpe de unge når grupper af ansatte kom for at dem og det er kommet til slagsmål.

Den seneste politianmeldelse kan måske sætte gang i en oprydning og en afdækning af de forhold som eksisterer på Solhaven eller om hele sagen går i sig selv fordi at det nu engang er sådan i vores samfund at vanskelige unge det gerne må koste penge, hvis de blot bliver sendt tilstrækkelig langt væk.

Kilde:
Solhaven: Kun få pædagoger ansat (Danmarks Radio)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar