søndag den 5. august 2012

Kendte episoder med overgreb i medierne de seneste år - del 1

En læser af vores blog skrev til os og spurgte til om de cirka 30-40 overgreb der normalt finder sted hvert år på opholdssteder og i plejefamilier finder deres vej til medierne eller kun optræder i forskellige undersøgelser. På hjemmesiden på Landsforeningen for kan man læse nedenstående:

Inden for den samme periode er 71 børn og unge under opholdet blevet udsat for seksuelle overgreb typisk begået af et andet barn på døgninstitutionen. Det er ofte de børn, som selv er blevet krænket, der krænker de andre børn på institutionen.

Men det behøver ikke at være de unge som krænker andre unge. De voksne kan også være med.

I sagen fra Gøgereden var det en voksen pædagog som udnyttede at pigen var isoleret fra sit sociale netværk. Det blev ganske uforståelig takseret til 60 dages betinget fængsel.

I sagen fra et lille opholdssted ved Skælskør en mand drev sammen med sin alkoholiserede kone gik det ud over 3 piger. Der var tilsyn med sagen. Pigerne oplyste til de tilsynsførende hvad der var sket. Alligevel gik der for lang tid før at nogen greb ind for man troede simpelthen ikke på de anbragte børn. De blev regnet for at være 2. rangs mennesker.

På Struer Skolehjem var den også gal. I Ekstra-bladet kunne man i 2007 læse om Tom og Kaj der blev misbrugt. Godt lå sagen år tilbage, men igen i 2008 var der en sag hvor at en dreng på 16 skulle have forgrebet sig på andre børn.

Ved Tarm havde man Børnehjemmet Solgården der i perioden 1949 til 1976 var børnehjem. I dag rummer bygningerne en efterskole. Der er en undersøgelse igang vedr. omfanget af sexbrug på stedet.

Et behandlingssted for narkomaner nær Næstved med navn Marita centeret blev en medarbejder dømt for at have sex med teenage piger.

Dette er blot et udpluk af de sager der er kommet frem i medierne. Men opholdsstederne er ikke de eneste steder, hvor at unge, der måtte bo udenfor deres eget hjem kan blive udsat for overgreb. Der er også set eksempler på dette i plejefamilier og på efterskoler, men det tager vi i et andet blogindlæg.

1 kommentar:

  1. En tidligere kommunal dagplejemor i jammerbugts kommune bliver øjeblikkligt opsagt fra sin stilling i sommeren 2008 for at have slået et årige barn som havde i sin dagplejemor. Få mdr. efter bliver hun plejemor i nabo kommune aalborg.. den 1 november 2010 tjekker min datter som var ulovligt anbragt hos hende, først gang ind på aalborg syghusnord børneafdeling for vanrøgt...
    Efterfølgende bliver hun et kendt lille ansigt derinde igennem 13 mdr under samme diagnose.
    Jeg får først afvide i maj 2011 at hun skal indlægges på en lodret løgn fortalt af teamlederen fra aalborg sydvest familie gruppe..Vi får ved at møde med den ledende overlæge fra børneafdelingen hele sandheden afvide.. Hverken jammerbugt eller aalborg kommune gøre noget ved det!! Og påstår at plejemoren intet fejler!!

    SvarSlet