tirsdag den 3. maj 2011

Der er ved at blive etableret en minimumsstandard på opholdssteder

Det Sociale Nævn i Statsforvaltningen Nordjylland har afgjort at Jammerbugt Kommune var i sin gode ret til at opsige aftalen med seks opholdssteder i kommunen. Det er i orden at stille krav om at anbragte unge skal nyde nogle minimumssstandarder under deres ophold.

Det var fra starten af en modig beslutning af kommunen. Jammerbugt Kommune har så mange opholdssteder så samfundet har mange arbejdspladser indenfor plejeområdet. Der er tale om en betydelig andel af de erhvervsaktive borgere som er ansat i denne normalt uregulerede industri.

Det er sjældent at kommunerne bruger deres ret til at gribe ind når noget går helt galt. Mest har sagen fra Næstved hvor at et behandlingssted ved navn Atlantis kom i mediernes fokus, fordi at de straffede børnene ved at sætte dem af ude på landet så de kunne gå ind til byen igen.

Et sexuelt præget overgreb mod et barn forårsaget af andre børn ude i forstaden Åderup blev dysset ned. Der blev holdt ualmindelige lav profil i forbindelse med afsløringerne af forholdene på den Martrikelløse institution også hjemhørende i Næstved. Til sidst fandt medierne også andre historier.

Dvs. at den normale praksis er at dysse børnene ned og så vente til der sker nyt ude i verdenen.

Men Jammerbugt Kommune ville det anderledes. De ville mere fine ord, når det gjaldte at passe på borgerne.

Kan man håbe på at det skaber basis for en landsdækkende tendens?

Kilde:
Kommune vandt ankesag om opholdssteder (af Michael Skov Eskebjerg, Danmarks Radio P4, 16. april 2011

1 kommentar:

  1. Jeg er helt enig! Var desværre også selv gammel beboer på Atlantis og blev udsat for mange af disse forfærdelige gå ture, men efter at have kommet væk fra opholdsteds-tilværelsen og ud af alt det konsekvens pædagogik er mit liv kommet tilbage på rette spor. Derfor fantastisk blog indlæg :)

    SvarSlet