De citeres da også i Sjællandske Tidende for at have en procedure på dette område.
Lisbet Overvad, social- og sundhedsdirektør i Ringsted Kommune, kan ikke kommentere på den konkrete sag, men hun fortæller, at kommunens procedure i denne type sager blandt andet er at undersøge forholdene i hjemmet, inden en anbragt ung flytter, og at kommunen kan nægte den unge at flytte, hvis man ikke mener, det er forsvarligt.
Så Ringsted kommune havde på linie med Brønderslev kommune, Skanderborg Kommune og Lollands kommune sendt en medarbejder til hjemmet og hvor at de andre kommuner fandt at familien kunne klare sig med støtte, så vurderede Ringsted kommune at pigen måtte have det bedre i familien end på institutionen Minibo.
En blog som hedder Minder fra en hård tid samler vidnesbyrd fra unge der har været anbragt på forskellige døgninstitutioner for at forhindre en ny Godhavn-skandale. Vi kan se at Minibo ikke optræder på den liste. Vi må hermed opfordre bloggens bestyrere om at oprette dette sted idet at hvis pigen finder at faderens hjem havde en bedre standard end døgninstitutionen og dermed ville flytte hjem, så må det starte nogle tanker om det pågældende opholdssted.
Nu har foreløbig 4 kommuner fundet at forholdene var i orden i dette hjem omend at der var brug for støtte. Imod står det faktum at plejefamilien hvor at størstedelen af familien boede i starten mener noget andet og at naboer har klaget. En plejefamilie er ikke uddannet indenfor faget, men almindelige mennesker som enten har et godt hjerte eller som kommunen skylder en tjeneste.
Dvs. et opgør mellem lægmennesker kontra specialister.
Hvad vil dommen lyde på når retten afsiger sin dom?
Kilde:
Brønderslev-datter boede i Ringsted (Af Kathrine Harvey, Sjællandske Nyheder, 24. maj 2011)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar