søndag den 22. maj 2011

Hvornår stopper barndommen?

Lad os reflektere over et indlæg fra bloggeren Birthe, som handler om at en sagsbehandler i en kommune finder det mærkeligt at et barn stadig har bamser i sit værelse i en alder af 12 år. Hun skrev:

Bamser og 12 årige - er det alderssvarende

En kusine har haft de sociale myndigheder forbi og der er lavet en paragraf 50 undersøgelse. Et stort problem er at den 12 årige datter leger med Barbie og dyrefigurer ligesom at datteren har cirka 50 bamser på sit værelse.

Kommunen er af den opfattelse at dette ikke er alderssvarende. Det er bekymrende og de snakker om §52, stk. 3

Kommunen kom i hjemmet fordi at moderen har været udefor et trafikuheld, hvor at hun blev påkørt og datteren som følge deraf har været syg - højst sandsynlig på grund af bekymring over moderen. Der er i den 20 sider lange skrivelse ikke nævnt misbrug eller noget andet alvorligt.

Datteren passer generelt sin undervisning og er ikke bag efter i pensum på trods af de ekstra fravær.

Men hvornår bliver fortsat leg med dukker og bamser bekymrende i en sådan grad at barnets trivsel er truet anno 2011?

8 års alderen?
10 års alderen?
12 års alderen?
14 års alderen?

Jeg forstår den kommunale sagsbehandler. Det er selvfølgelig ærgelig at barnet ikke hænger ude på gaden, så gademedarbejderne får mere at lave og kan få tildelt ekstra midler.

Men hvornår stopper barndommen? En engelsk undersøgelse peger på at der sker en udskiftning af legetøj med andre ting når barnet fylder 10 år. Er det specielt for England ?

Kilder:
Pigers barndom er blevet et år kortere, Avisen 24 Timer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar