mandag den 25. april 2011

Ledighed er roden til al ondt

Vi blev gjort opmærksom på at der i forbindelse med sagen fra Svenborg nogle dage senere blev bragt et indlæg hvor at en varmemester fra det bolig område hvor at drengen på 14 år boede udtalte sig om hvorfor at det gik så galt.

Han peger på at SSP-samarbejde led skade da politi-reformen fjernede betjente i lokalområdet. Han efterlyser lokale initiativer.

Og det er en kombination af praktiske løsninger og ikke de ofte 6 måneders ventetid på en paragraf 50 rapport, der ikke beskriver barnets nuværende situation, der er brug for. Analyse er meget godt, men hvis barnets liv under sagsbehandlingen kommer mere og mere ude af kontrol, så er det en katastrofe.

Hele sagen handler ikke om kriminel lavalder. Det handler om et samfund hvor at der bliver stadig længere mellem myndighederne og borgerne. Et samfund hvor at politikerne aldrig tidligere har ladet sig styre af hvilke overskrifter der sælger og hvor bombatiske udmeldinger som boot camp og nul-rabat for ungdomsforbrydelser er det helt forkerte fokus at tage.

M.B. skulle have været hjulpet effektivt. Der skulle have været fastsat en praktisk konsekvens ved første lovovertrædelse. Noget manuelt arbejde som var nemt og ukompliceret samtidig med at de sociale myndigheder gik ind og hjalp forældrene med at sætte grænser. Istedet lod man slå til indtil at den alt for dyre foranstaltning førte til at man til sidst bragte ham i en situation hvor at han uden voksen supervision kom helt ud af kontrol.

Frede Jakobsen er en mand på gulvet som har mange gode pointer der ikke behøver at koste samfundet massive summer. Lyttede de ansvarlige politikere blot til ham, kunne megen ulykke have været undgået.

Kilde:
Når varmemesterens drenge bliver lømler - Vi bliver brugt som Svendborgs skraldespand, af Frede Jakobsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar