fredag den 24. juni 2011

Endnu en ordinær udsendelse om dagligdagen på danske opholdssteder

På søndag sender Danmarks Radio en udsendelse om opholdsstedet Herkules med hjemsted nær Horsens. De fører sig frem med såkaldte chokerende afsløringer, men i virkeligheden taler vi om banaliteter hvis man tager pulsen på hvad der finder sted på dagens opholdssteder og døgninstitutioner.

Væk er tiden hvor at materialet i Godhavns rapporten blev til. Væk er det konstante regime af fysisk vold.

Men da de unge som udgangspunkt skal knækkes, så er virkemidlerne psykisk pres. I dette lys er metoderne som vil blive vist på Søndag normale.

Offentligheden vil i de 5 minutter en sådan udsendelse vil vare i deres hukommelse berettiget spørge om det nu kan være rigtigt at behandle unge mennesker sådan.

Det kan aldrig være i orden, men det sker fordi at der ikke er overskud til at gøre noget ved det. For den lokale sagsbehandler er en anbringelse lig med "ude af syne, ude af sind".

For den tilsynsførende kommune er det et spørgsmål om at miste arbejdspladser i lokalområdet, hvis et opholdssted lukker.

Der findes ingen mekanismer til at håndtere problemerne og den ansvarlige minister kan ikke engang sige undskyld, når det er dokumenteret at noget har været helt galt.

For unge der bliver anbragt er håbet ude!

Kilde:
Truede dreng med landmine (BT, 24. juni 2011)
Opdrager unge med torturlignende metoder (Ekstra-Bladet, 24. juni 2011)
Opholdsted bruger torturlignende metoder på udsatte unge (Danmarks Radio, 24. juni 2011)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar