Så melder opholdstederne sig i koret af aktører der mener at de ikke bliver hørt. Vi har tidligere set artikler i medierne om at børnene ikke bliver hørt. Børnesamtaler ignoreres.
Der foreligger en klar lovgivning på området. Hvorfor ignorerer kommunerne loven?
Hvor er ministeren henne i denne sag?
Tavsheden er total fra ministeriet alt imens at børn lider som følge af at loven ikke bliver overholdt.
Det er kommet frem at børn, der anbringes i slægtspleje får et bedre liv. Alligevel finder man mange sager landet over hvor at den nærmeste familie slet ikke er spurgt før at en af de mange tidligere ansatte der er blevet offer for fyringsrunder tilbydes barn i aflastning eller pleje som en slags kompensation for at de blev sparet væk.
Selvfølgelig har kommunen som alle arbejdsgivere et moralsk ansvar for at sende trofaste medarbejdere videre i livet på en ordentlig måde, men når det sker fordi at høringer der jvf. loven burde afholdes så helliger målet ikke midlet i dette tilfælde.
Først og fremmest skal børnene høres og de skal vejledes ordentlig i forhold til de rettigheder de har fået med "Barnets lov", hvor at de har klageadgang når de fylder 12 år.
Familien skal høres, så barnet kan få tilbudt en netværksfamilie eller slægtspleje, hvis ressourcerne findes.
Sidst og ikke mindst skal anbringelsesstederne høres. Vi er klar over at det er en lobbyist-organisation med kapitale interesser som i medierne fremfører deres politiske budskab, der for deres vedkommende skaber resultat på bundlinien, men loven er skrevet så de skal høres. Loven skal overholdes. Den lektie er det på tide at kommunerne lærer.
Kilder:
Nordjyske kommuner bryder social lov (Danmarks Radio, 11. maj 2011)
Børnesamtale forsømmes i hver tredje anbringelsessag (Information, 5. november 2009)
Familier med slægtsanbragte børn har ringere vilkår (Danmarks Radio, 25. september 2009)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar