torsdag den 23. juni 2011

Omertà - tavshedens lov hersker i Brønderslev

For nogle dage siden kunne man læse at Brønderslev kommune har ført en skræmmekampagne imod de involverede parter i Brønderslev sagen, som ikke ville medvirke til at få sagen dysset ned.

Først blev naboerne truet med forskellige paragraffer i skattelovgivningen. Senere blev den oprindelige plejefamilie truet og den ældste søn blev udsat for sanktioner da han beklagede sig.

For almindelige mennesker virker det mærkelig at forvaltningen måtte have et motiv til at angribe mennesker som egentlig bare har haft interesse i at hjælpe nogle børn. Her må vi ikke glemme at denne sag om nogen er blevet synonym med byen Brønderslev. Aldrig mere vil man nævne bynavnet uden i samme åndedrag at tænke på sagen.

Det er kommunen klar over og derfor prøver kommunen at fjerne al nævnelse af sagen som de lokalt betegner som Serritslev-sagen hvilket fortæller os andre at de ser sagen som en uretfærdighed overfor dem som forvaltning når den er sket flere kilometre fra det lune kommunekontor.

Meget indikerer at det er årsagen at den nye ejer af grunde helt enestående fik en nedrivningstilladelse og at børnene blev splittet så hurtigt op, så de med tiden mister deres fælles fortid.

Men resten af Danmark glemmer ikke Brønderslev sagen for uanset hvor uretfærdigt det er at kalde Lolland og Skanderborgs kommunes fejltrin for Brønderslev sagen, så medvirkede kommunen til at forlænge børnenes lidelser ved at ignorere indberetninger. Det er mere end noget hvad man kan kritisere Brønderslev kommune for.

Denne sag må aldrig blive tiet ihjel uanset hvor mange mennesker kommunen forsøger at true til tavshed. Denne blog vil derfor tage sagen op i den d. 21. juni 2012 medmindre at der kommer flere aspekter frem om sagen der kan skrives om.

Kilde:
Kommunens kolde hævn (BT, 21.juni 2011)
Klagende Brønderslev-naboer fik skideballe (Avisen, 19. juni 2011)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar