søndag den 27. marts 2011

Egedal kommune - En sag fra en kommune under pres

Malene-sagen er en hjemmeside, der dækker en kvindes kamp med forvaltningen.

Hvad der egentlig starter som en sag, hvor at dårligt indeklima har medført forringet levevilkår for en familie er endt med at en familie er splittet.

Vi har tidligere skrevet om Egedal kommune, der kæmper med et budget underskud på 35 millioner kroner - en ekstra regning som kunne have været undgået, hvis man havde udvist rettidig omhu og havde sat ind med familie konsulenter og medicinsk udredning af de børn hvor at indsatsen med familie konsulenter ikke har vist sig virkningsfuld.

Den opmærksomme læser af hjemmesiden vil selvfølgelig hurtigt konstatere at hjemmesiden repræsentere en subjektiv beretning af sagen baseret på informationer givet af den ramte familie. Alligevel er det værd at bemærke at vi fra andre kilder må konstatere at Egedal kommunes visitation af pleje/aflastningsfamilier kunne være grundigere.

Det er ikke nok at udnævne personale til plejefamilier blot fordi at kommunen i en svær situation har været nød til at afskedige personale og disse derfor må kompenseres med lidt pleje-arbejde, så de kan leve for voksen SU i en periode indtil at de har en ny uddannelse. Blot fordi at en medarbejder måtte have kompetencer indenfor et givent område, behøver det ikke at betyde at medarbejderen så har kompetencer med at håndtere større sårbare børn. I Malene-sagen antydes der personlige problemer hos plejefamilien, hvilket ikke virker som om at kommunens opsyn med sårbare børn i pleje har været særlig grundigt.

I Malene-sagen ser det ud til at være en sagsbehandler der hedder Trine Klinkby, som er den ansvarlige. Jvf. information vi har fået fra Danmark står hun for visiteringen af pleje- og aflastningsfamilier. Spørgsmålet er om de retningslinjer hendes arbejde måtte foregår under er grundige nok til at beskytte de børn som er i systemet.

Kommunens byråd må gribe ind og ikke alene sikre at plejefamilierne visiteres grundigt. De skal også gå ind og sikre at familie-afdelingen får en mere moderne tilgang til området, hvor at fokus i langt højere grad flyttes til arbejde i familien. En forvaltningskultur, hvor at prestigen i høj grad er koncentreret omkring at flytte børnene væk fra familierne så sagsbehandlerne kan hævde sig fagligt ved at have svære sager på deres bord er ikke kun skadelig for kommunens økonomi som er finansieret af kommunens borgere. Den er også skadelig for de børn, som rives ud af deres familiære og sociale netværk og efterfølgende skal bruge resten af livet på at reparere de brudte bånd til deres familie.

Kilde:
Malene sagen (hjemmeside)
Malene sagen på Facebook

Ingen kommentarer:

Send en kommentar