torsdag den 31. marts 2011

Hvad vil Danske tidligere anbragte sige ?

Nogle har måske hørt om Radio Godhavn, som er en forening for mennesker der som unge var anbragt på døgninstitutionen Godhavn. Et sted som skulle være trygt for nogle børn der havde det svært i deres liv. Desværre var det ikke sådan og resultatet er at disse børn kom derfra med endnu mere at bære på i livets rygsæk.

I andre lande har man taget skridtet til at gøre op med fortiden. I Australien mødte en gruppe kvinder op og fik en undskyldning. I dag ved man godt at det ikke var godt og I Australien har man modet til at fortælle verdenen at man lavede en fejl.

Skiftende socialministre i Danmark har vidst at en af dem må give en formel offentlig undskyldning på et tidspunkt. Danmarks tunge historie, når det gælder anbragte børn kan ikke holdes skjult for evigt.

Men det er klart at enhver siddende socialminister helst så at det ikke blev i vedkommendes tjenestetid at fortiden skal rulles op. P.t. er det Karen Ellemann, der bliver ved med at dække over hvad der forhåbentlig kun er fortidens synder. Faktum er at ingen rigtig ved om der stadig står unge derude der på tærsklen til deres voksenliv der har oplevet at Danmark har svigtet dem når de efter at være fjernet fra deres forældre skulle være kommet til et bedre sted.

De er derude - de unge mennesker som må tåle at være forsøgsdyr for pædagogiske metoder der jvf. tidens tand anses for at være god faglig tone, men som om 10-20 år vil blive beskrevet som katastrofale.

For at hjælpe dem, skal døren der skjuler fortidens synder åbnes. Der skal gives en undskyldning, så vi komme videre og disse mennesker få en smule fred i deres hjerte. Det er ikke dem der er noget ivejen med. Det er systemet som var sygt!!

Kilder:
Omsorgssvigt.dk
Radio Godhavn
Forgotten woman finds peace from lost childhood (Af Eleanor Bell,ABC Australia)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar