mandag den 14. marts 2011

Mulig køreplan for Dea-Louise og Rasmus

Furesø Kommune har sendt en alvorlig besked til et ungt forældrepar, der medvirker i en den meget roste reality-serie "De unge Mødre":

"Flyt eller vi beholder Jeres barn for evigt"

For de unge mennesker venter der nu en hård rejse foran dem, før at de kan blive genforenet med deres barn. De står over to valg:

1) Blive i kommunen og kæmpe for deres barn.

2) Flyttet og få barnet igen.

Vælger den første option, skal de have en udenbys advokat. Det er vigtigt at advokaten ikke skal tage hensyn til lokale interesser. Kommunen er en stor arbejdsgiver, som kan flytte annoncer fra lokalblade, hvis der er for mange kritiske artikler og de kan sikre at udliciteringer flyttes væk fra kritiske firmaer og advokatforretninger er dybest set et firma som mange andre. De er sårbare overfor de lokale myndigheders disponeringer.

Første stop er det lokale børne- og ungdomsudvalg. Der skal de ikke forvente at få medhold, medmindre at deres advokat kan påvise klare systemfejl. Dels består dette udvalg af byrådspolitikere, dels af sagsbehandlere. Ingen af disse parter vil angribe deres egne embedsmænd og kollegaer. Der sidder også en dommer, hvilket dommerforeningen ikke er glade for idet at de føler at det er svært af give en reel behandling i dette forum.

Ankenævnet er ikke meget bedre. Godt nok er der begået fodfejl i over 80 procent af sagerne hvor at formalia ikke er på plads. Men sammensætningen af ankenævnene åbner ikke for en uvildig vurdering af sagerne.

Bedre er de stillet i byretten og i landsretten, men her er der så gået lang tid og nu skal man pludselig ind og vurderer barnet i forhold til evt. plejefamilie eller institution.

At gå den juridiske vej er en meget svær proces og den ender i mange tilfælde med psykisk sammenbrud for forældrene eller skilsmisse.

Så står det lang bedre til med det andet alternativ og årsagen er her økonomi. Vælger de at fraflytte Furesø kommune så vil kommunen alligevel hænge på udgiften for pleje i en periode på år. Derfor vil mange kommuner vælge at reformulere og opdatere deres paragraf 50 rapport, så den viser en god udvikling. I virkeligheden er der tale om en handel. Kommunen giver en god udtalelse imod at en familie, der må vurderes som værende dyr for kommunen bliver en byrde for en anden kommune.

Alle vurderinger er subjektive. Vi seere faldte jo for en stor del i, da man for år tilbage sendte udsendelsen om babyen Jørn, der blev født ind i en familie med store sociale problemer. Hvad de fleste seere ikke vidste var at forskellige interesse organisationer havde ledt efter en familie hvor at der var massive problemer så de kunne sende et politisk budskab, der dårligt kunne ende med andet end en lovgivning, der gik disse interesseorganisationers ærinde. Der var ingen der advarede denne svage familie imod virkningerne af eksponeringen i medierne og værst af alt så fralagde TV-stationen sig også det ansvar det må være at blive et politisk værktøj for forskellige grupper er lobbyister.

De unge mødre er manipulation. Man leder efter unge naive mennesker, som gerne vil have 5 minutters berømmelse. De forbedringer som den unge familie i Farum havde udvist, men som ikke blev vist i fjernsynet var jo at de fik ryddet op. De sagde farvel til deres husdyr. Dvs. at mand stod med et forældrepar, som gerne ville deres barn. Når man så alligevel vælger at fjerne barnet, så er det fordi at nok ville de deres barn, men de ville også få brug for støtte, som kommunen jævnfør lovgivningen er forpligtet til at give. Det kan en presset kommune som Furesø ikke tåle. Derfor måtte kommunen sende dette signal. Derfor bliver et nyfødt barn berøvet den nærhed i den første tid som er altafgørende for at et menneske kan udvikle sig normalt.


Andre generelle råd:

a) Der findes ingen kommunale tilbud. Der findes krav med alternativer. Som man så det i en film for længe siden "Vi har et tilbud til dig. Tag det ellers..."

b) Al korrespondance / møder aftales med kopi til advokaten.

c) Skriv intet under uden advokat bistand.

2 kommentarer:

  1. Gitte H.

    Hvor har du dette fra ? Er det fakta eller noget du gætter dig til ?

    SvarSlet
  2. Her fra Trekantsområde plejer unge som dem at flytte op til Mols eller Nordenfjords hvor at pengene i det offentlige er små.

    I min kones Ude & Hjemme kan man se at de har fået ryddet op. Jeg tror at det kan være et signal om at de skal flytte. Jeg ved at ingen kommuner for tiden bryder sig om familier med specielle behov.

    Jeg synes at det er trist at de mistede deres barn. De skulle have haft en advarsel ligesom min kommune gjorde med hvad der senere blev Brønderslev sagen, fordi at de to unge mennesker bød da på væsentlige bedre forhold end Brønderslev børnene nogensinde har haft og vil få.

    SvarSlet