tirsdag den 22. februar 2011

Hjemmeside: specielbørn.dk


Hjemmesiden præsenterer sig med følgende tekst:



Velkommen til Foreningen for forældre til specialbørn i Køge Kommune

Vores intention med denne forening er at skabe sammenhold, støtte og faglig bistand m.m. til forældre og deres børn som er bosiddende i Køge kommune.


Det er på tide at forældre til børn med diagnoserne Autisme, Asperger, ADD, ADHD m.fl. organiserer sig. En lovgivning som er blandt de strammeste i verdenen er idag skyld i at Danmark fjerner 25 procent flere børn end i de andre Nordiske Lande.

Problemerne kan for en stor del holdes skjult imens at børnene er i vuggestue eller børnehave. Andre problemer som f.eks. væske i ørene kan holdes barnet tilbage med hensyn til udviklingen af sproget og skjule for f.eks. en autisme-diagnose. Et tilfældigt valg af en skovbørnehave kan på grund af den megen aktivitet i hverdagen skjule for at et barn lider af ADHD.

Når børnene så starter i skolen, viser problemerne sig. Manglende koncentration eller for megen koncentration så eleven ikke magter at gå videre til næste punkt i læreteksten alamerer social-forvaltningen der som et typisk embedværk så helst ser at familierne retter ind alt imens at de starter med at pege som en lang række eksterne faktorer der kunne være skyld i at børnene er som de er.

Er det mor eller far som er problemet på grund af en opdragelse baseret på værdier fra 1968'ernes hash-tåger. Husk på at forældrene som børn har været udsat for DR's Børne og ungdomsafdeling, samt fraktioner som Børnemagt. Hvad kan de ikke havde taget med som social arv til deres børn?

Når børnene så endelig får lov til at blive udredt, så er der ingen grænser for hvilke institutionelle tiltag hos "vennerne" i LOS man kan tilbyde. (Husk på at sådanne ydelser ikke kommer i offentlig udbud. Paletten af udbud klares over nogle kopper kaffe i halvt mørkelagt kontor nede på Rådhuset.)

Der bør være et modspil - en kontrolfunktion. Men når staten ikke har modet til at etablere funktioner som f.eks. en Børneombudsmand, så må forældrene gå sammen.

Foreningen har hjemme i Køge, men de bør ret hurtigt få afdelinger i samtlige af landets 99 kommuner. Aldrig har der været så meget behov for det.

Kilde:
Hjemmesiden specielbørn.dk
Forældre danner front mod kommune, af Jesper From, Sjællands Nyheder, 20. februar 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar