lørdag den 12. februar 2011

Også i andre lande savner man modspil til systemet

Fra Norge finder man sider som denne, som handler om at forældrene finder at de ikke får rådgivning med henblik på at få hjælp til deres problemer, men derimod ser på hvordan at de bliver hvirvlet mere og mere ind i systemet.

Se hjemmesiden: Til støtte for barnevernsofrene (Facebook side)

Flere lande efterlyser et system, hvor at der indføres en eller anden form for kontrol af om der skabes arbejde for at få politikerne til at øge bevillingerne i afdelingen eller for børnenes skyld.

Det er som om at øget fokus på tidlig hjælp eller dagsbehandling i stedet for døgnbehandling
hurtigt når medierne i form af at et budskab om at politikerne har beskåret midlerne uden skelen til børnene skæbner. Et budskab som er båret frem at lobbyister der er styret af de stærke interesseorganisationer på området. Her tænkes der primært på organisationer som repræsenterer bosteder og organisationer der repræsenterer de faggrupper, som er i faget.

Der er ingen statslig pres for at arbejde hen imod den nyeste viden på området uanset om den måtte føre til at færre mennesker bliver beskæftiget med at hjælpe de børn som er truet på deres velfærd.

Vi ved hvad der ville hjælpe Danmark et stykke vej i den svære situation som både familierne og politikerne står i så vores sociale system kan få gavn af nye behandlingsmetoder uden skelen til om disse måtte betyde et reduceret ressourceforbrug og dermed eventuel færre ansatte i kommunerne og hos de private aktører kommunerne køber ydelser hos.

Danmark bør have en børneombudsmand! Det kan kun gå for langsomt.

1 kommentar:

  1. Danmark har ikke behov for endnu en nikkedukke og instans der kan sylte alle ulovlige anbringelser..- de har behov for en nedlæggelse af de sociale myndigheder, i Norge kaldet barnevernet (et yderst misvisende navn)Systemet virker ikke, har aldrig virket og er en fejlkonstruktion og kan derfor aldrig komme til at virke..- derudover en udmærket blog, den vil blive tilføjet listen. Mvh Medadmin på bl.a. den nævnte gruppe.

    SvarSlet