mandag den 21. februar 2011

Kommunesammenlægninger og kontrol

Med tilladelse fra bloggens ejer Birthe (efternavn er os bekendt) har vi fået lov til at bringe hendes blog indlæg om anbringelser. Hun skrev:

Jeg er stadig heroppe hos min kusine og er nu kommet endnu længere ned i stakken af den lokale Farmer Tidende.


Nordenfjords har man billige kvadratmeterpriser og man har Fiskere som er gået i land. Robuste mænd, som kan tøjle nok så mange unge drenge og piger, der er blevet så forsømt at de kun kan bruge musklerne til at klare sig igennem dagligdagen.


I min sidste indlæg skrev jeg noget om et sted i Ringkøbing. Heroppe Nordenfjords er opholdsstederne blevet mange af de gamle kommuners største virksomheder og der gik lidt Korsbæk over det hvor at de kommunale tilsynsfolk der skulle sikre at børnene blev behandlet anstændigt måske skelede lige lovlig meget til, hvad en kritisk rapport kunne betyde i form af tab af arbejdspladser, nu hvor al anden industri og fiskeriet var underdrejet.


Således startede en tidligere murer hvad der nu er blevet en stor institution. Opholdet starter ganske som på stedet i Ringkøbing ved at de unge skal indsluses. Det bliver de isoleret fra de andre unge isoleret med nogle store mænd og så skal man se hvad der kan gøre dem sure og få dem til at reagere.


Det lugter lidt af at der alene handler om muskelstyrke og ikke om at nå ind til den unge. Det medførte for år tilbage at stedet kom under tilsyn og en artikel i BT fortæller om at voksne af det modsatte køn ville i underbukserne på en ung pige og det finder jeg ikke OK uanset om der kan være nok så nobel et formål.


Hvor om alt er så har kommunesammenlægningen medført en positiv ting. Nu er et opholdssted ikke så stor en magtfaktor i lokalsamfundet længere og for nylig så lukkede man en kæde af opholdssteder der alene baserede deres virke på profit og lavtlønnet ukvalificeret arbejdskraft. Se dette indslag fra TV2/Nord:

Seks opholdssteder i Jammerbugt Kommune lukker

Jeg frygter dog at det kun er toppen af isbjerget. Der er alt for mange penge i hele socialsektoren til at der skulle have været meget bedre revision på for længe siden.

Kilder:
"Marketings" rapport om Solhaven
Skærpet tilsyn med opholdstedet Solhaven , Nordjyske
Plejere flåede mine trusser af , BT
Opholdssteder mistænkes for fusk , Nordjyske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar